ne zaboravite na

OPORAVAK

Oporavak i rehabilitacija

OPORAVAK

Nakon sportskih aktivnosti, važno je pravilno se oporaviti kako bi se smanjio rizik od povreda i poboljšala performansa na dugi rok. Oporavak tela nakon vežbanja može se postići kroz razne fizičke vježbe i terapije, kao što su masaža, istezanje i hladna terapija.

Jedan od najboljih načina za oporavak nakon sportskih aktivnosti je korištenje raznih fitnes vežbi. Takve vežbe pomažu u poboljšanju cirkulacije krvi i povećanju protoka kisika u telu, što može pomoći u smanjenju boli i ukočenosti u mišićima. Vežbe istezanja takođe mogu pomoći u jačanju mišića i smanjenju rizika od ponovne povrede.

ELEKTROTERAPIJA – direktna primena električne energije u cilju lečenja. Elektrostimulacija, TENS, interferentne struje, modulirane struje – samo su neke od vrsta elektroprocedura koje koristimo, svaku sa svojim učinkom i ciljem.

 

LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je tehnika masaže koja se koristi za stimuliranje limfnog sistema u organizumu. Limfni sastav je deo imunološkog sastava koji pomaže u borbi protiv infekcija i održavanju ravnoteže tekućina u telu. Limfa se kreće kroz limfne žile u telu, a limfni čvorovi su smešteni u celom telu i filtriraju limfu kako bi se uklonili štetni patogeni i drugi otpad.

Kada se limfni sastav ne kreće pravilno, može doći do zastoja limfe, što može uzrokovati oticanje i bol. Limfna drenaža se koristi kako bi se podstaklo kretanje limfe kroz telo i stimuliralo limfni sistem, što može pomoći u smanjenju oticanja i boli.